Achthonderd aanmeldingen voor infosessies Fortis

Ongeveer 800 aandeelhouders en/of klanten hebben zich tot dusver bij Fortis aangemeld voor de drie bijeenkomsten die de geplaagde Belgisch-Nederlands bankverzekeraar organiseert om beleggers te informeren. Dat liet een Fortis-woordvoerster maandag weten. Maandagavond vanaf 18 uur vindt de eerste bijeenkomst plaats in Amsterdam.

Hoeveel mensen er naar Amsterdam komen, weet Fortis niet. Een meerderheid van de aanmeldingen was afkomstig uit België. Ook is onbekend hoeveel aandelen de achthonderd beleggers vertegenwoordigen. "Dit is geen officiële aandeelhoudersvergadering", benadrukte de zegsvrouw.

De andere bijeenkomsten vinden op woensdag en donderdag plaats in Brussel. Geïnteresseerden voor die sessies kunnen zich nog steeds aanmelden.

Fortis organiseert de bijeenkomsten om vragen te beantwoorden. De aandeelhouders zijn boos omdat Fortis eind juni plots ruim 8 miljard euro nodig had om financieel gezond te blijven. Het concern gaat gebukt onder de dure overname van delen van ABN Amro en de kredietcrisis. Op de informatiesessies zullen onder meer ceo Herman Verwilst en voorzitter Maurice Lippens aanwezig zijn. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud