Acties aan vestigingen Eandis, Fluxys, Elia en Netwal

De acties in de sector van de gereguleerde energiebedrijven zijn vrijdag fel uitgebreid. Waar donderdag enkel bij distributienetbeheerder Eandis actie werd gevoerd, zijn er nu acties bij vele vestigingen van Eandis, Fluxys, Elia en Netwal. Dat zegt Chris Vanmol van ACV Energie Chemie vrijdag.

De hoofdzetel van Eandis in Melle is al sinds woensdag geblokkeerd en donderdag kwamen daar de vestigingen in Mechelen, Kortrijk en Deurne bij. Vrijdag zijn er volgens Vanmol acties bij Eandis in Melle, Gent, Sint-Niklaas, Erembodegem, Leuven en Deurne.

Ook bij Fluxys wordt er actie gevoerd. Dat is het geval aan de lng-terminal in Zeebrugge en aan vestigingen in Dudzele, Brugge, Wetteren en Loenhout.

Bij Elia in Schaarbeek wordt eveneens actie gevoerd en bij de Waalse tegenhanger van Eandis, Netwal, in Montignies, Namen en Louvain-la-Neuve.

De sociaal bemiddelaar in het conflict bij de gereguleerde energiebedrijven doet volgens Vanmol momenteel de ronde van vakbonden en directies. "Er is nog geen opening en nog geen datum voor overleg", zegt Vanmol.

Vakbonden en werkgevers bij de gereguleerde energiebedrijven (bedrijven als Eandis, Elia, Fluxys en BNO) zijn al maanden in een sociaal conflict verwikkeld voor meer loon. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud