Acties luchthaven: 1 miljoen euro verlies voor Brussels Airport

De stakingsacties van de bagageafhandelaars Aviapartner en Flightcare, vorige week op de luchthaven van Zaventem, hebben luchthavenuitbater Brussels Airport ongeveer 1 miljoen euro verlies bezorgd. Dat zegt Jan Van der Cruysse, de woordvoerder van Brussels Airport, woensdag.

De luchthaven kan geen informatie geven over de verliezen die de verschillende operatoren hebben geleden. "Het is moeilijk om voor iedereen de financiƫle gevolgen te becijferen", zegt Van der Cruysse, "maar Brussels Airport heeft een verlies van 1 miljoen euro genoteerd".

"Bovenop een financieel verlies, hebben we vooral imagoverlies geleden door deze staking", aldus Van der Cruysse. "120.000 reizigers zaten geblokkeerd en we hebben ook een beetje van onze geloofwaardigheid verloren bij de passagiers en bij de maatschappijen die veel geld investeren in de luchthaven."

De acties van Aviapartner en Flightcare duurden drie dagen, van zondag 10 tot dinsdag 12 augustus. Tientallen vluchten werden vertraagd, naar andere luchthavens afgeleid of gewoon helemaal geannuleerd. Duizenden stuks bagage geraakten niet op hun bestemming of konden niet worden gerecupereerd op de luchthaven zelf. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud