Afga: nettoverlies van 14 miljoen euro

Beeldvormingsbedrijf Afga-Gevaert heeft in het derde kwartaal een nettoverlies van 14 miljoen euro geboekt, tegenover een verlies van 8 miljoen euro vorig jaar. Dat blijkt uit de definitieve cijfers die het bedrijf woensdag bekend maakte. De groepsomzet steeg met 0,3 procent (exclusief wisselkoerseffecten) tot 788 miljoen euro. Voorzitter Ludo Verhoeven is door de raad van bestuur gevraagd om de functie van afgevaardigd bestuurder op zich te nemen.

De rendabiliteit werd aangetast door de aanhoudend hoge grondstofkosten en de sterke euro, die vooral in de divisie HealthCare de concurrentiepositie verzwakte, aldus het bedrijf in de aankondiging. De courante bedrijfswinst (rebit) zakte met 44,4 pct in vergelijking met vorig jaar tot 25 miljoen euro. De cijfers liggen in de lijn van de verwachtingen. Twee weken geleden stuurde Afga-Gevaert een omzet- en winstwaarschuwing de wereld in.

De raad van bestuur heeft voorzitter Ludo Verhoeven gevraagd om ook de functie van gedelegeerd bestuurder uit te oefenen. De bestuursraad van het bedrijf uit Mortsel wil zo de nadruk leggen op de operationele verbeteringen van de groep.

In afwachting van een nieuwe topman voor de afdeling HealthCare neemt Albert Follens de leiding van deze divisie voor zijn rekening. (HOA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud