Akkoord tussen bonden en directie van Giraud Izegem

Er is een akkoord voor een sociaal plan bij de Izegemse vestiging van de internationale transportgroep Giraud. Dat melden de vakbonden. Een twintigtal werknemers kan op brugpensioen, de rest wacht een naakt ontslag, met de wettelijke verbrekingsvergoeding en een anciënniteitspremie.

De verwachtingen waren maandagavond, na de eerste verzoeningspoging door de sociaal bemiddelaar, nochtans niet rooskleurig. Maar dinsdagmorgen kwam de ommekeer. De directie van Giraud stelde zich welwillend op en stemde in met vrijwel alles wat de vakbonden vooropstelden. Brugpensioen wordt mogelijk vanaf 56 jaar, waardoor op papier 22 chauffeurs gebruik kunnen maken van die mogelijkheid. De overige 52 werknemers, 49 chauffeurs en 3 bedienden, wacht een naakt ontslag met de wettelijke voorziene verbrekingsvergoeding. De directie stemde ook in met een bijkomende premie van 140 euro bruto per jaar anciënniteit. Ook de bedienden krijgen deze premie.

De gerechtelijke procedure bij de arbeidsrechtbank rond de drie ontslagen beschermde Giraud-werknemers wordt stopgezet. De vakbonden beloven ook de staking te beëindigen, woensdag gaan de chauffeurs weer aan de slag. De doorbraak in het sociaal conflict is volgens de vakbonden te danken aan het bezoek dat ze op 25 juli brachten aan de hoofdzetel van Giraud in Parijs. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud