Al 13.641 premies om minder te werken

In Vlaanderen hebben al 13.641 werknemers een overbruggingspremie gekregen om een tijdelijke arbeidsduurvermindering te verzachten. Dat schrijft De Tijd zaterdag. De vernieuwde premie bestaat sinds april vorig jaar. Ze moet voorkomen dat bedrijven werknemers ontslaan. 365 bedrijven kregen al een premie. De premies kostten de Vlaamse regering tot nog toe 9,9 miljoen euro.

Tien maanden na de start van het systeem hebben 523 bedrijven een premie aangevraagd voor hun personeel. Daarvan kregen er al 365 groen licht. De premie geldt voor een half jaar, maar kan worden verlengd tot een jaar. 137 van de 523 aanvragen van bedrijven zijn verlengingen.

De uitzendsector vroeg van alle bedrijfssectoren de meeste premies aan. De sector van de autoassemblage sluit de top 10 af. Van de goedgekeurde dossiers heeft 56,8 procent betrekking op een vermindering van de arbeidsduur met minstens 20 procent, 41,4 procent op een vermindering met 10 procent en 1,8 procent van de aangevraagde premies moest dienen om werknemers halftijds te laten werken met deze tegemoetkoming.

(PIM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud