Al 5 miljoen nieuwe iPhones verkocht

Meer dan 5 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone 5 zijn er in de eerste drie verkoopdagen al verkocht, zo heeft het Amerikaanse technologiebedrijf Apple maandag aangekondigd. Van de vorige versie, de iPhone 4S, gingen er in het eerste weekend 'maar' 4 miljoen over de toonbank. Toch hadden sommige analisten op meer gerekend.

De nieuwste iPhone is sinds vrijdag te koop in negen belangrijke markten, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland. Vanaf vrijdag komen daar nog 22 landen bij, waaronder ook Belgiƫ. Tegen het einde van het jaar zal het toestel in nog eens 100 extra landen in de winkelrekken liggen.

Een succesvolle lancering van de nieuwe iPhone is cruciaal voor Apple, want het haalt twee derde van zijn winst uit de smartphone. Een goeie beurt met de nieuwe iPhone zal Apple ook een boost geven in de bitse concurrentiestrijd die het voert op de smartphonemarkt met het Zuid-Koreaanse Samsung.

Vijf miljoen exemplaren op drie dagen mag dan wel een record zijn, sommige analisten hadden op 6, 8 of zelfs 10 miljoen stuks gerekend. Op de technologiebeurs Nasdaq gingen de aandelen van Apple in de handel voorbeurs tot 2,6 procent lager. Het aandeel klom dit jaar wel al 73 procent hoger. (JUSTIN SULLIVAN)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud