Alken-Maes: maandag overleg met directie, blokkades blijven

De vakbonden bij brouwerij Alken-Maes overleggen maandagochtend vanaf 11 uur met de directie. Het hele weekend werden de bedrijfspoorten geblokkeerd en kon er geen bier geleverd worden. Als het overleg van maandag niets oplevert, blijven de blokkades gehandhaafd, aldus de vakbonden.

Afgelopen weekend stelden vakbondsmilitanten een weekendregeling op om de blokkade van de bedrijfspoort in stand te houden. De militanten wilden zo verhinderen dat er bier geleverd kon worden. Als het geplande overleg niet de verhoopte ruimte tot onderhandelen laat, verduidelijkt Nicole Houbrechts van het ABVV, blijven de blokkades gehandhaafd.

Vrijdag was er al een voorzichtige toenadering tussen vakbonden en directie naar aanleiding van het sociaal conflict over de herstructurering bij de brouwerij.

Eerder informeerde de directie het personeel over de bedoelingen van de herstructurering. Daarbij liet men verstaan dat de regeling van brugpensioen niet langer zou beperkt blijven tot de geviseerde afdelingen, maar mogelijk over het hele bedrijf wordt onderzocht. Hierdoor zou dan, mits enkele interne verschuivingen, het aantal naakte ontslagen worden beperkt. (OSN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud