Alle jobs bij Kaupthing op de helling

Kaupthing Bank België gaat mogelijk al zijn personeel moeten ontslaan. Het gaat om 43 werknemers. Ook bij BKCP wordt een procedure van collectief ontslag verwacht. Dat staat vrijdag in de kranten De Tijd en De Morgen.

Kaupthing België startte de eerste fase van de procedure voor collectief ontslag begin november op. Nu de eerste fase van de procedure afgerond is, blijkt dat het scenario van een ontslag van zo goed als alle werknemers onvermijdelijk is. "We bevinden ons in een situatie die ons zal dwingen het grootste deel van ons personeel te ontslaan, misschien zelfs allemaal", schrijft de Kaupthing-directie in een brief aan de vakbonden.

Er zouden wel nog gesprekken zijn met een potentiële overnemer. Maar zelfs als de Belgische activiteiten worden overgenomen - daarbij wordt Keytrade Bank het vaakst als overnemer genoemd - gaan afvloeiingen volgen, klinkt het van vakbondszijde. De onderhandelingen over een sociaal plan beginnen eerstdaags.

Ook bij BKCP (Beroepskrediet-Crédit Professionel) dreigen ontslagen. BKCP is bezig met de fusie van zijn vier commerciële entiteiten: BKCP West, BKCP Noord, BKCP Brabant en BKCP Wallonië. Door de samenvoeging gaan jobs sneuvelen op de hoofdzetel. In de agentschappen verdwijnen er geen banen.

(SER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud