Advertentie

"Antwerpen kandidaat voor Opel Zafira als Bochum dat te min vindt" (ABVV)

Rudi Kennes van het ABVV zegt dat Antwerpen officieel kandidaat is om de Opel Zafira te bouwen. Hij reageert daarmee op uitspraken van de Bochumse Opel-fabriek die volgens Kennes de Zafira niet goed genoeg vinden en Antwerpen proberen buitenspel te zetten. "Wij zullen die met veel plezier in Antwerpen bouwen", zegt Kennes.

Hij voegt er nog aan toe dat Antwerpen de Zafira kan bouwen voor een loonkost die 18 procent lager ligt. "Bovendien ligt hier in Vlaanderen 500 miljoen op de tafel voor de toekomst van Opel, terwijl dat in Bochum slechts 150 miljoen is", zegt Kennes.

"Bochum wil zich positioneren ten koste van Antwerpen", zegt Kennes nog. "Ze willen het boeltje met Magna als potentiƫle overnemer opblazen door te stellen dat de Zafira niet genoeg is voor hun fabriek. Wel, als zij daar zo over denken, is Antwerpen met heel veel plezier kandidaat om de Zafira te bouwen."

Kennes benadrukt wel nog dat het louter om een stellingname gaat van Bochum, en niet van andere betrokkenen in Duitsland. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud