Antwerps transportbedrijf Kroontax failliet verklaard

De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft het Antwerpse transportbedrijf Kroontax failliet verklaard. De 47 werknemers - 15 bedienden, 5 magazijniers en 27 arbeiders - kregen vandaag hun ontslag. De algemene malaise in de transportsector in combinatie met de moeilijke economische situatie liggen aan de basis van het faillissement.

Kroontax zat al een tijdje in moeilijkheden. "Er werd nog naar een overnemer gezocht, maar net omwille van de problemen in de sector, was er geen interesse. De eigenaars hebben dan zelf beslist om de handdoek in de ring te gooien. De boeken werden neergelegd en op 17 januari werd het faillissement uitgesproken", zegt Wilfried Joris, die samen met Pieter Mattheessens als curatoren werden aangesteld.

Het is nu hun taak om de vrachtwagens, trailers en het overige materieel te verkopen. De opbrengst gaat naar de schuldeisers. Die hebben een maand om hun aangiftes in te dienen. Over de omvang van de schulden kon de curator nog geen definitieve uitspraken doen.

Kroontax was een begrip in de Antwerpse transportsector. Het bedrijf was gespecialiseerd in het just-in-time vervoeren van auto-onderdelen, sneltransport en vrachtvervoer. "In 2000 werkten er nog 225 mensen, maar dan ging het stelselmatig bergaf, mede door de problemen in de automobielindustrie. Ook de constante druk op de prijzen maakte het moeilijk om rendabel te blijven", aldus curator Wilfried Joris. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud