Arbeiders Ikea Distribution in Genk verwerpen directievoorstel

Zowat 70 procent van de arbeiders van het distributiecentrum van Ikea in Genk heeft het directievoorstel inzake de loons- en arbeidsvoorwaarden dinsdagnamiddag verworpen. De staking wordt voortgezet. Directie en vakbonden blijven wel onderhandelen. Het is de bedoeling dat er zo snel mogelijk een nieuw voorstel ter stemming voorgelegd wordt.

Over de precieze inhoud van het voorstel wensten de bonden dinsdag niet meer te zeggen dan dat het maar voor een deel tegemoet kwam aan de verzuchtingen van de arbeiders.

De directie nuanceert ondertussen de bewering van de bonden dat een aanhoudende staking de bevoorrading van de Ikea-winkels in het gedrang dreigt te brengen. "Ikea beschikt nog over andere distributiecentra, onder andere nabij Breda. Bovendien beschikken we over voldoende bufferstock en kunnen we desgevallend een beroep doen op de grote distributiecentra van Ikea in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Mits de nodige organisatie kunnen we de containers met goederen ook rechtstreeks van de haven naar de fabrieken brengen", zegt woordvoerder John Sandeman van Ikea Retail Belgiƫ in een reactie aan Belga.

De 160 arbeiders van het Genkse distributiecentrum van Ikea zijn sinds maandag in staking.

(HOA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud