Arbeiders toeleveringsbedrijven Ford Genk tekenen cao

De vier grote toeleveringsbedrijven van Ford Genk hebben deze voormiddag in het Genkse stadhuis de collectieve arbeidsovereenkomst getekend. Hiermee wordt een lange en zeer intense periode van sociale onrust afgesloten. De arbeiders hebben nu wel alle garanties over de afscheidsregeling van nu tot de sluiting einde 2014.

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost eer de vakbonden en de directies van de toeleveringsbedrijven tot een akkoord konden komen. Bij Syncreon werd zelfs nog tot 1 uur zaterdagnacht vergaderd over de laatste punten en komma's. Uiteindelijk waren alle partijen present, en werden in een gemoedelijke sfeer alle handtekeningen geplaatst.

"We zijn tevreden dat we onze mensen zekerheid kunnen bieden over de afscheidsregeling en de financiële garanties", zegt Stefan Maussen, bedrijfsleider van toeleverancier SML. "De voorwaarden lagen bij ons al langer vast, maar met deze ondertekening is het hele proces nu officieel afgehandeld. We zijn vooral blij om nu in een sereen klimaat verder te kunnen werken tot Ford Genk definitief sluit."

Bij de vakbonden overheersten gemengde gevoelens. "Iedereen is blij dat de moeilijke besprekingen achter de rug zijn", aldus Rohnny Champagne (ABVV). "We hebben het maximale eruit gehaald." Dat vindt ook Hasan Düzgün, die tekende namens het ACLVB bij SML. "Het is een heel intensieve periode geweest, waarin de spanningen vaak hoog opliepen. We mogen fier zijn deze afspraken gerealiseerd te hebben. Toch zijn we ook triest, want dit is het begin van het einde. De sfeer zal volgende week helemaal anders zijn." (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud