Auditoraat Raad voor Mededinging beschuldigt Belgacom van wurgprijzen

Het Auditoraat van de Raad voor de Mededinging, dat belast is met het onderzoek naar inbreuken op concurrentieregels op de Belgische markt, meent dat telecombedrijf Belgacom zich schuldig heeft gemaakt aan het misbruik van zijn machtspositie. Dat staat dinsdag in een persbericht van het Auditoraat. De zaak zal nu worden behandeld door een kamer van de Raad voor de Mededinging, waar het bedrijf de mogelijkheid krijgt zich te verdedigen.

Het onderzoek kwam er na een klacht van concurrent Tele2. Die wees erop dat Belgacom enerzijds hoge tarieven hanteert op de groothandelsmarkten, en anderzijds voor zijn eigen "Happy Time"-aanbod lage tarieven op de retailmarkt. Dat wordt algemeen omschreven als "wurgprijzen" - om de concurrentie uit de markt te prijzen. In zijn verslag stelt het Auditoraat dat het bedrijf met zijn "Happy Time"-aanbod wel degelijk wurgprijzen hanteert.

Belgacom krijgt nu de kans zich tegen de aanklacht te verdedigen voor een kamer van de Raad voor de Mededinging. Zowel het bedrijf als Tele2 mogen schriftelijke opmerkingen indienen. Ze zullen ook mondeling gehoord worden op een zitting van die kamer. Wanneer er een uitspraak valt, is niet bekend. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud