Axel Miller vraagt steunactie voor hemzelf af te blazen

De geplande personeelsactie voor ex-Dexia-topman Axel Miller is op vraag van hemzelf afgeblazen. In een intern bericht, verstuurd naar alle personeelsleden, vroeg Miller om de steunactie stop te zetten. "Omwille van de nieuwe benoemingen en de gewijzigde situatie", zo verklaarde een werknemer van Dexia.

Het personeel van Dexia had dinsdag om 13.00 uur een samenkomst gepland op het Brusselse Rogierplein om, voor het hoofdkantoor van de bankverzekeraar, zijn steun te betuigen aan hun voormalige topman Axel Miller. Miller zette vorige week een stap opzij na de kapitaalinjectie van 6,4 miljard euro. Hij werd echter niet verantwoordelijk gehouden voor de problemen. Toen zijn ontslag bekend werd gemaakt, kreeg hij een warm applaus van werknemers die spontaan waren bijeengekomen in de hal van het hoofdkantoor.

Maandag werd bekendgemaakt dat de topman zou opgevolgd worden door de Franse bankier en kaderlid van BNP Paribas Pierre Mariani. Ex-premier Jean-Luc Dehaene wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Dexia. Het zijn die benoemingen die Miller aanhaalt als redenen om de steunactie te stoppen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud