Bankcrisis: Overheid moet beter communiceren met spaarders

De overheid moet meer inspanningen leveren voor het informeren van spaarders en de regering zal daar de komende weken samen met de Bankcommissie werk van maken. Dat heeft premier Yves Leterme vrijdagavond gezegd tijdens het Grote Geld Debat op vtm. KBC-topman André Bergen gaf aan dat ook vanuit de banken een betere communicatie met de klanten nodig is, opdat zij de bankproducten beter zouden begrijpen.

Leterme garandeerde nog eens dat de Belgische regering er op zal toezien dat geen enkele spaarder in de kou zal blijven staan. Over het optreden van de regering viel tijdens het debat geen slecht woord.

Gepolst naar de huidige ontwikkelingen bij Fortis, gaf professor Paul De Grauwe van de K.U.Leuven nog aan dat grote banken "niet noodzakelijk een voordeel zijn" en een kleiner Fortis mogelijk een goede zaak is voor de Belgische economie, "nu het topmanagement weg is".

Frederik Delaplace, redactiedirecteur bij De Tijd, weerlegde die stelling en noemde een kleiner Fortis een drastische klap voor de Belgische economie. "Fortis wordt een regionale bank-verzekeraar die enkel in België een rol van betekenis zal spelen. Een internationale speler ter beschikking hebben is steeds beter, en met Fortis hebben we die niet meer." (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud