Banken duwen nettowinst Ackermans & van Haaren 10 procent hoger

De investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren (AvH) heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 177,5 miljoen euro, 10 procent meer dan in 2010. Het segment privébankieren (met Delen Private Bank en Bank J.Van Breda) leverde een recordbijdrage, zo meldt AvH. De maatschappij ziet 2012 met vertrouwen tegemoet.

Het privébankieren droeg vorig jaar 88,1 miljoen euro bij aan het nettoresultaat. De banken waarin AvH participeert, hebben een recordniveau aan vermogens onder beheer, zo luidt het. De winstbijdrage van baggeraar DEME (waarin AvH een belang heeft van 50 procent) daalde licht "door een tegenvallende werf in Brazilië". Plantageholding Sipef (27 pct in handen van AvH) zag de winst stijgen.

De Bel20'er, die nog belangen heeft in onder meer vastgoed, zegt goed gepositioneerd te zijn voor 2012, ondanks "de onzekerheid over de economische ontwikkeling in vele landen waar AvH en haar bedrijven actief zijn". Ackermans & van Haaren stelt over 2011 een brutodividend voor van 1,64 euro per aandeel (tegen 1,55 euro over 2010). De investeringsmaatschappij vertegenwoordigt, via haar verschillende participaties, een omzet van 3,1 miljard euro en 18.000 werknemers. (KME)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud