Barco schrapt banen na zwak tweede kwartaal

Het Kortrijkse technologiebedrijf Barco lanceert, na een teleurstellend tweede kwartaal, een plan om 30 miljoen euro kosten te besparen. Daarbij zullen ook banen verdwijnen. Dat blijkt woensdag uit een persbericht van Barco.

De technologiegroep boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 4,6 miljoen euro. Dat is amper een derde van de nettowinst van 14,3 miljoen euro die in het tweede kwartaal van vorig boekjaar genoteerd werd. De bedrijfswinst kende in dezelfde periode een gelijkaardige daling, van 15,5 tot 5 miljoen euro. De omzet viel terug met 6 procent tot 179,6 miljoen euro.

Barco wijt de terugval aan de inflatie en de economische vertraging. Topman Martin De Prycker verwacht dat de economische onzekerheid zal aanhouden en daarom wil de groep de kosten terugdringen. Er komt een kostenreductieplan van 30 miljoen euro dat bestaat uit "personeelsinkrimping, het stroomlijnen van onze activiteiten en een beheersing van de kosten", aldus De Prycker. "Het plan zal resulteren in een verbetering van de operationele winst in 2009 en de inflatie compenseren."

Voor de tweede helft van het jaar verwacht Barco "een belangrijke verbetering van de operationele winst" vergeleken met de eerste jaarhelft. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud