BeCharged opent eerste Belgische centrum voor intelligent opladen van elektrische wagens

BeCharged, distributeur en ontwikkelaar van laadstations voor elektrische voertuigen, opent in Merelbeke een eerste Belgisch publiek toegankelijk "living lab". Alle beschikbare modellen van elektrische wagens kunnen er getest worden op een intelligent aangestuurd elektriciteitsnetwerk (smart grid platform).

"De testsite is gebouwd om het oplaadgedrag van elektrische voertuigen optimaal af te stemmen op het realtime beschikbare vermogen", zegt Frederic Bossaert (BeCharged). "Daarnaast is het de bedoeling dat bedrijven en openbare besturen hier kunnen leren hoe oplaadinfrastructuur en elektrische voertuigen een bijdrage kunnen leveren tot hun mobiliteit, hun energiemanagement en hun milieubeleid."

BeCharged wijst erop dat bijna alle autofabrikanten een elektrisch model op de markt hebben, maar dat de echte doorbraak op zich laat wachten omdat het aantal laadpunten nog aan uitbreiding toe is.

"Om de doorbraak van deze nieuwe mobiliteitsvorm te ondersteunen en te faciliteren, zien we de noodzaak om alle betrokken partijen te informeren en hen ervaring te laten opdoen", vertelt Joachim Saelens, zaakvoerder van BeCharged. "Het is meer dan simpelweg de wagen in een stopcontact te steken. De elektrische wagen met zijn grote accu brengt nieuwe uitdagingen en oplossingen met zich mee. Zo kunnen we een elektrisch voertuig ook zien als een bufferbatterij die stroompieken perfect kan opvangen."

BeCharged is een Vlaamse KMO opgericht in 2009 met als missie de oplaadinfrastructuur te ontwikkelen voor elektrische wagens. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een complete dienstverlener in de elektrische mobiliteit met vestigingen in Oostende, Merelbeke, Lille en Madrid. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud