Bedienden Ford Genk werken gedurende drie maanden minder

Bij autoconstructeur Ford in Genk werkt het merendeel van de 230 bedienden en 80 gelijkgestelde arbeiders vanaf dinsdag één of twee dagen per week minder. Het systeem van arbeidsduurvermindering bij de bedienden geldt voor een periode van drie maanden en kan nadien nog verlengd worden.

Zo'n 88 procent van de bedienden en gelijkgestelde arbeiders spraken zich begin april positief uit voor een stelsel van arbeidsduurvermindering met inlevering van loon. De bedienden kunnen rekenen op een overbruggingskrediet van de Vlaamse regering. De directie van Ford Genk voorziet daarnaast in een compensatie voor het gederfde loon.

De dagen dat de bedienden niet werken, vallen samen met de werkloosheidsdagen van de arbeiders. Voor deze maand zijn er negen extra werkloosheidsdagen voor de arbeiders voorzien.

Met het stelsel van arbeidsduurvermindering wil de directie van Ford Genk een antwoord bieden om de dalende vraag naar auto's op te vangen. Bij Ford Genk worden momenteel 800 wagens per dag geproduceerd, tegenover 1.346 vorig jaar. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud