Bedienden PerkinElmer Zaventem leggen het werk neer

De bedienden van PerkinElmer uit Zaventem hebben na afloop van een personeelsvergadering donderdag spontaan het werk neergelegd uit protest tegen het volgens hun "belachelijke directievoorstel" voor een sociaal plan bij de aangekondigde herstructurering. Omwille van de verhuis van enkele diensten naar Krakau (Polen) moeten hierbij 79 jobs sneuvelen. Bij PerkinElmer werken in totaal 129 bedienden. De grote meerderheid doet mee met de staking.

"Gisteren zijn de onderhandelingen afgesprongen. De directie is bovenop de opzegtermijnen voorzien in de formule-Claeys niet bereid nog veel extra's te geven. Zo wil men niet weten van een motivatiepremie om de mensen nog in dienst te houden tot hun ontslag en is ook brugpensioen ondanks het feit dat er slechts 1 tot 2 mensen in aanmerking komen niet bespreekbaar. De directie wil bovendien ook geen exacte timing geven wanneer de mensen ontslagen zullen worden", aldus vakbondssecretaris Marian Willekens (LBC).

PerkinElmer is een fabrikant van meetapparatuur voor sectoren zoals farmacie en gezondheidszorg. Het bedrijf is actief in 150 landen en stelt wereldwijd 7.500 mensen te werk. In het kader van de herstructurering zullen de klantendienst en financiƫle afdeling in het voorjaar van 2014 van Zaventem naar Krakau verhuizen. "Wanneer precies is nog onduidelijk. De directie spreekt van een periode tussen november dit jaar tot mei 2014", aldus Willekens.

Volgende morgen zitten directie en vakbonden opnieuw rond de tafel over het sociaal begeleidingsplan. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud