Bedrijven misbruiken tijdskrediet

Tijdskrediet blijkt het nieuwe wondermiddel te zijn om de loonkost van bedrijven te verlagen. De vakbonden spreken van misbruik. Minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) wil het bestaande systeem aanpassen. Dat staat zaterdag in De Morgen.

Vooral bedienden worden aangezet om van het systeem gebruik te maken, omdat voor hen geen economische werkloosheid aangevraagd kan worden.

Hoewel de plaatselijke bonden tijdskrediet vaak als laatste redmiddel gebruiken om ontslagen terug te dringen, spreekt de vakbondstop van flagrant misbruik. "Tijdskrediet is ontstaan om werknemers de kans te geven werk en gezin beter te combineren. Vandaag zien we dat werkgevers het gebruiken om hun financiële problemen mee op te lossen. Dat is nooit de bedoeling geweest", aldus de vakbond BBTK.

"Wij weten van situaties waarbij bedienden inderdaad onder druk worden gezet", zegt ACV.

"We kennen de problematiek", reageert de woordvoerder van minister Milquet. "De minister werkt momenteel samen met de sociale partners aan een globaal pakket van maatregelen waarbij bestaande systemen worden herschikt en eventueel uitgebreid met tijdelijke rechten." (FUL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud