Advertentie

Bedrijven verwachten vooral omzetdaling, maar minder banenverlies

Uit een bevraging van Voka/de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland blijkt dat bijna 80 procent van de bedrijven een matige tot sterke omzetdaling verwacht in 2009, terwijl bijna 53 procent de tewerkstelling ziet teruglopen. Voka wilde met de enquête de bedrijven ondervragen over hun inschatting van de economische crisis.

Voka baseert zich voor de conclusies op de antwoorden van 130 bedrijven die meewerkten aan de enquête. Voka peilde naar hun verwachtingen voor de omzet en tewerkstelling in 2009 en naar hun houding de komende maanden.

Volgens Voka zijn de resultaten verrassend. "Dat zou kunnen betekenen dat de bedrijven trachten de crisis uit te zweten, zonder al te veel aan hun personeelsbestand te veranderen. Dat betekent allicht ook dat bedrijven verwachten dat de crisis niet erg lang zal duren", luidt het.

Van de bedrijven verwacht 53,5 procent een matige omzetdaling en 25,6 procent een sterke daling. Niemand verwacht dat de omzet zal groeien. De overige 20,9 procent houdt het namelijk op een status-quo.

Voor de tewerkstelling verwacht 15,6 procent nog een toename. De meerderheid ziet echter een daling: 41,9 heeft het over een matige terugval en 10,9 over een sterke terugval. Daarnaast verwacht 31,8 procent van de respondenten dat de situatie gelijk blijft.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud