Bel20 eindigt stevig in het rood

Euronext Brussel is donderdag met bijna een procent verlies gesloten. Nochtans hield de Brusselse sterindex lang stand, in een overwegend lagere Europese markt. Toen echter bleek dat de Amerikaanse huizenverkoop in augustus onverwacht daalde, moest de sterindex de rol lossen.

Toch was het verlies van de Bel20 aanzienlijk kleiner dan dat van de overige Europese indexen, wat grotendeels op het conto van Solvay te schrijven viel. De Belgische groep profiteerde van een mediabericht dat Abbott 5 miljard biedt voor zijn farmadivisie.

De Bel20 sloot 0,8 procent in de min op 2.470,90 punten. De Brusselse graadmeter telde slechts vier waarden die hoger konden sluiten.

Solvay steeg 2,4 procent tot 75,90 punten. Volgens The Wall Street Journal zou de Amerikaanse farmareus Abbott Laboratories een bod van 5 miljard euro hebben uitgebracht op de farmatak van Solvay. Ook Nycomed en UCB werden als mogelijke overnemers genoemd. Dat UCB zich in de strijd zou mengen, stelde de beleggers alvast niet gerust: het aandeel donderde even 5 procent lager, om te herstellen op een verlies van 1,1 procent tot 29,72 euro.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud