Advertentie

Bel20 sluit 2 procent hoger

De Bel20 is de week met een robuuste winst begonnen. Grootste stijger in de sterindex was bank-verzekeraar Dexia, op de voet gevolgd door Bekaert en sectorgenoot KBC. Nochtans biechtte KBC voorbeurs forse afwaarderingen op de CDO-portefeuille op, wat volgens analisten neerkomt op een winstwaarschuwing. Punch International stal de show op de brede markt met een koerswinst van bijna 240 procent.

De Bel20 sloot met een winst van 2 procent op 1.883,17 punten. Vijf aandelen verloren terrein, veertien aandelen klokten af met winst, vastgoedbevak Cofinimmo noteerde vlak.

Opmerkelijke stijger was bank-verzekeraar KBC, die een winst boekte van 4 procent op 21,89 euro. Ook Dexia won 4,8 procent tot 2,83 euro.

Op de brede markt won RHJ International 0,6 procent tot 3,52 euro. De holding kondigde maandagochtend aan extra liquiditeiten ter beschikking te stellen van het metaalbedrijf Honsel, waarvan ze 82 procent van de aandelen heeft.

Thenergo verloor 6,5 procent tot 3,32 euro. Het Franse windenergiebedrijf Theolia heeft zijn belang van 24 procent in het Antwerpse duurzame energiebedrijf verkocht voor 15 miljoen euro aan Hestiun Limited, zo meldde Theolia woensdag (FUL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud