Advertentie

Bel20 weet met winst te sluiten

Euronext Brussel is in lijn met de Europese collega's licht hoger geëindigd. Na sluiting noteerde de Brusselse sterindex 0,5 procent hoger op 1.927,25 punten. In de index gaan veertien aandelen hoger en zes lager.

Vooral GDF Suez (-2,9 procent) en Mobistar (-2,7 procent) beperkten de winsten. GDF Suez verloor vrijdag ook al 5,1 procent zonder directe aanleiding. De materiaaltechnologiegroep Umicore maakte maandagmorgen bekend dat ze haar bod op de aandelen van haar Duitse dochter Allgemeine Gold- und Silberscheideanstalt (Allgemeine) die nog niet in haar bezit waren, heeft afgerond. Umicore zakte 1,65 procent.

Zinkverwerker Nyrstar was met een koerswinst van meer dan 10 procent de beste presteerder in de Bel20.

AB InBev (+2,8 procent) profiteerde voort van de berichten over een mogelijke verkoop. En ook Dexia (+5,9 procent) trok de opgaande lijn verder door.

Maar blikvanger was andermaal Fortis, dat diep in het rood opende. Na een volatiele dag wist het aandeel van de holding de sessie alsnog met winst af te sluiten.

Op de brede markt stal fotogroep Spector de show, met een koerswinst van bijna 30 procent. Deceuninck steeg 1,9 procent tot 2,65 euro. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud