Belg geeft maandelijks 43 euro uit aan voeding hond of kat

Mensen met katten of honden geven maandelijks 43 euro uit aan voeding voor hun huisdier. Voer in zakjes is aan een opmars bezig en de accessoiremarkt voor huisdieren groeit. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Fedis, de federatie van de distributiesector.

Er is geen verschil in de uitgaven voor dierenvoeder bij jonge en oudere baasjes. Vrouwen zijn wel iets guller (44 euro) dan mannen (42 euro). Wie op het platteland woont, geeft meer uit (44 euro) dan wie in de randstad of in de stad woont (42 euro). Huisdiereneigenaars in Walloniƫ (44 euro) spenderen meer geld voor hun katten en honden dan Vlamingen (41 euro).

De federatie ondervroeg ook haar leden over nieuwe trends. De eerste vaststelling is dat het aandeel van het zogenaamde premiumvoedsel voor katten en honden groeit. Blikvoer verliest terrein op voer in zogenaamde pouches. Dat zijn zakjes met nat voer, vaak per portie verpakt. Ook droogvoer blijft verder oprukken. De markt van accessoires voor katten en honden gaat intussen de luxetoer op met verzorgingsproducten op basis van planten, een zeer breed assortiment hondenjasjes en steeds mooiere kattenkrabpalen. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud