Belg ziet eigen bedrijf niet zitten

Belgische jongeren hebben nog steeds te weinig zin om een onderneming te starten. Dat concludeert het Verbond van Belgische Ondernemers (VBO) na een enquête en een grootschalige nationale campagne. De resultaten werden dinsdag voorgesteld in aanwezigheid van zowel de Vlaamse als de Waalse minister-president.

Het Verbond ondervroeg 1.100 studenten van Belgische hogescholen en universiteiten. Vóór de aanvang van hun hogere studies overweegt slechts 39 procent van de studenten om een eigen onderneming op te starten. Bij degenen die geen plannen in die richting hadden, geeft 60 procent aan dat hun zin voor ondernemen is toegenomen tijdens hun studies. De positieve resultaten blijken in schril contrast te staan met de realiteit.

"Internationale studies wijzen uit dat nauwelijks 2,7 procent van de Belgen zijn eigen baas is", zegt Rudi Thomaes, gedelegeerd bestuurder van het VBO. "Dat is de helft van het Europees gemiddelde en minder dan een derde van het internationaal gemiddelde van 9 procent."

Het VBO wil dat jongeren vanaf het secundair onderwijs worden geïnformeerd over de mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud