Belgacom beloont technici die bij woningbouw Belgacom-aansluiting voorzien

Telecomoperator Belgacom heeft een akkoord afgesloten met drie beroepsfederaties voor elektrotechnische installateurs. Voortaan kunnen ook private installateurs woningen aansluiten op het Belgacom-netwerk. Als de installateur dat doet bij de bouw van een woning en de nieuwe bewoner haalt vervolgens Belgacom in huis, dan krijgt de installateur een beloning.

"Toen we vroeger het monopolie hadden, werd steeds voor een aansluiting gezorgd", legt Belgacom-woordvoerder Jan Margot uit. Sinds de liberalisering wordt bij nieuwe verkavelingen echter niet altijd een aansluiting voor én kabel (Telenet) én Belgacom voorzien. Belgacom wil met de deal weer in meer huizen komen.

"Dit initiatief is goed nieuws voor de klanten", zegt Belgacom. "Het vergemakkelijkt de coördinatie van de aanleg van nutsvoorzieningen voor de klant. De aansluiting kan op hetzelfde moment gedaan worden als de aanleg van de elektriciteit." Via een systeem met punten worden de elektrotechnische installateurs beloond als de bewoners Belgacom in huis halen.

De klant is niet verplicht een abonnement te nemen bij Belgacom, maar krijgt wel een grotere keuze. In woningen waar de aansluiting niet werd geplaatst bij de bouw, moet vaak nog een oprit opengebroken worden om de diensten van Belgacom te kunnen gebruiken. "En dat doen de mensen niet graag", zegt Margot. Door de aansluiting op voorhand te plaatsen -"een minimuminvestering" volgens Belgacom - kunnen klanten op termijn makkelijk overschakelen tussen de operatoren. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud