Belgacom-topman ving 2,6 miljoen euro in 2011

Didier Bellens, de topman van telecombedrijf Belgacom, heeft vorig jaar 2,6 miljoen euro opgestreken. "Niemand is zo'n hoog loon waard", reageert sp.a-Kamerlid Dirk Van der Maelen in Het Nieuwsblad op zondag. Hij ergert zich ook aan de vele "buitensporige" ontslagpremies die het telecombedrijf uitbetaalt.

Bellens verdiende ongeveer evenveel als in 2010. De bonus voor zijn prestaties daalde licht, maar zijn basisloon steeg een beetje dankzij de index.

"Bij een staatsbedrijf is dit stuitend. Daar moet sprake zijn van een gezonde loonspanning", vindt Van der Maelen. Het sp.a-Kamerlid vindt ook dat bonussen daar niet op hun plaats zijn. "Bedrijven die staatssteun krijgen, mogen niet langer bonussen geven. Ik vind dat we dat moeten uitbreiden naar alle overheidsbedrijven of bedrijven waarin de overheid een meerderheid heeft."

Belgacom is voor meer dan de helft eigendom van de Belgische staat.

Van der Maelen ergert zich ook aan de hoge vertrekpremies. Zo streken de voormalige directieleden Astrid De Lathauwer en Grégoire Dallemagne bij hun vertrek samen zowat 2,7 miljoen euro op. (FUL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud