Belgen kochten bijna 6 miljoen videospelletjes in 2012

In België werden vorig jaar bijna 6 miljoen videospelletjes verkocht. Dat heeft de Belgian Entertainment Association (BEA) Interactive donderdag bekendgemaakt. De Belgische consumenten gaven 198 miljoen euro uit aan videospelletjes. Dat is 9,8 procent minder dan in 2011.

De verkoop van consolegames kent de belangrijkste daling (-10 pct). De verkoop van pc-games daalde minder sterk, met 4 pct. Er zijn twee verklaringen voor de lagere verkoopscijfers: in 2012 werden minder titels op de markt gebracht dan in 2011, en het downloaden van games, online gamen en games op tablets hebben aan belang gewonnen.

"De cijfers van vandaag gaan alleen over de verkoop van games op een fysieke drager", zegt Olivier Maeterlinck, directeur van BEA Interactive. "Uit de resultaten van een recente studie over het gamegedrag in België blijkt dat minstens een derde van de Belgische gamers online gamet. De uitgevers van games bieden hun spellen dan ook aan voor online gaming, via online platforms en op tablets."

'Fifa 2013', 'Call of Duty /Black Ops 2' en 'Just Dance 4' zijn de drie best verkochte consolespellen. Bij de pc-games vormen 'Diablo 3', 'World of Warcraft/Mists of Pandaria' en 'Battlefield 3' de top drie. (OLIVIER PAPEGNIES)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud