Belgische banken onder vuur op Brusselse beurs

Het Belgische bankentrio leidt op Euronext Brussel forse koersverliezen en stuurt daarmee de Bel20-index 1,6 procent lager. De Brusselse beurs doet het daarmee veel slechter dan de andere Europese aandelenmarkten.

Dexia krijgt veruit de grootste klappen. Het aandeel dondert 7,7 procent lager tot 9,25 euro. Beleggers zijn duidelijk teleurgesteld in de maatregelen die Dexia neemt bij zijn Amerikaanse dochter, de kredietverzekeraar FSA.

FSA laat de markt voor risicovolle effecten voor wat ze is en richt zich voortaan alleen maar op de financiering van lokale besturen. Verder wordt er ook fors in het personeelsbestand van FSA gesnoeid.

Sectorgenoot KBC laat 4,6 procent liggen op 67,70 euro. De bank-verzekeraar heeft het tweede kwartaal afgesloten met een 42 procent lagere onderliggende nettowinst (winst zonder de uitzonderlijke posten) van 510 miljoen euro. De analisten rekenden gemiddeld op 548 miljoen euro.

Fortis volgt met een verlies van 3,5 procent op 9,48 euro. Volgens Het Financieele Dagblad hebben de Chinese toezichthouders de goedkeuring voor een samenwerkingsverband tussen Fortis en Ping An uitgesteld. Hierdoor kan Fortis 2,15 miljard euro van de Chinese verzekeraar nog niet ontvangen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud