Advertentie

Biden waarschuwt voor totale ineenstorting Amerikaanse economie

De verkozen Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft gewaarschuwd voor de "totale ineenstorting" van de Amerikaanse economie. Die bevindt zich in een slechtere toestand dan aanvankelijk werd gedacht, zei Biden in een interview met de Amerikaanse zender ABC.

De vicepresident van de toekomstige president Barack Obama acht een tweede "stoutmoedig" conjunctuurprogramma in de orde van 600 tot 700 miljard dollar (431 tot 503 miljard euro) noodzakelijk om de economie uit de crisis te halen. Er is slechts een keuze en dat is de economie van een totale ineenstorting te vrijwaren, zei Biden volgens ABC woordelijk. Hij heeft de kwestie van een tweede groot conjunctuurprogramma met de Republikeinse en Democratische leden van het Congres besproken. "Iedereen met wie ik heb gesproken, is het eens met belangrijke economen. Er zal een werkelijke, belangrijke investering komen, van 600 miljard dollar of meer, of 700 miljard. Duidelijk is dat het om een bedrag gaat, waarmee niemand vorig jaar rekening heeft gehouden", zei de toekomstige vicepresident.

Biden benadrukte dat de economie volgend jaar de hoogste prioriteit van de nieuwe regering zal krijgen. Belangrijkste opdracht wordt "het bloeden te stoppen". (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud