Bikkembergs noemt aantijgingen belastingontduiking "schandalig"

"Schandalig." Zo noemt Dirk Bikkembergs Group donderdag in een reactie de beschuldigingen van de Italiaanse overheid over belastingontduiking. De groep rond de bekende Belgische modeontwerper wordt in Italië onder meer verdacht van massale belastingontduiking voor zo'n 111 miljoen euro.

De groep zou een systeem op poten gezet te hebben waardoor fictieve inkomsten van Italië naar Luxemburg getransfereerd werden. Via het Italiaanse bedrijf kocht de groep afgewerkte producten en die verkocht ze nadien aan een bedrijf van de groep in een ander Europees land. Door die overdrachten zou de groep btw weten te omzeilen hebben en aanzienlijke belastingverminderingen bekomen hebben.

"De originele belastingsaangifte kent winst toe die de groep nooit had. De toegekende bedragen zijn groter dan de totale directe verkoop van de groep tijdens de periode van de belastingcontrole, namelijk tussen 2001 en 2006", luidt het.

Dirk Bikkembergs Group noemt een en ander in een persbericht "schandalig tegenover een buitenlandse investeerder, die geprobeerd heeft een deel van zijn zaak op te zetten in Italië, om nog te zwijgen van de schade aan de reputatie van een ontwerper die veel heeft gedaan om bij te dragen aan de lokale economie". (VOC)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud