Advertentie
Advertentie

BNP Paribas Fortis sluit internetbankieren af voor VS

Belgische klanten van BNP Paribas Fortis die in de VS wonen, kunnen sinds vorige week niet meer internetbankieren. Mogelijk zullen nog andere banken dat voorbeeld volgen, schrijft De Standaard zaterdag.

BNP Paribas Fortis heeft zijn klanten die in de Verenigde Staten wonen, meestal Belgen die naar daar zijn verhuisd, onlangs gemeld dat het de toegang tot een aantal producten en diensten zal beperken. Meest opvallende ingreep is dat het internetbankieren vanuit de VS wordt geschrapt.

Uitgeweken Belgen die vanuit de VS via internet hun rekening beheren zijn nu dus verplicht om van bank te veranderen of het beheer van hun rekeningen over te laten aan een familielid in België. Bankklanten die enkel naar de VS reizen kunnen wel nog - maximaal 182 dagen - internetbankieren.

De bank verdedigt de ingreep door te verwijzen naar de steeds strengere Amerikaanse wetten en regels, waaronder het FATCA-verdrag over belastinguitwisseling. BNP Paribas Fortis maakt zich sterk dat ook andere banken zullen volgen. Een rondvraag van De Standaard leert alvast dat dat voor Belfius het geval zal zijn. KBC en ING België zeggen dat er bij hen niets verandert. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud