Bonden en banken gaan praten over meer financiële en economische informatie

De vakbonden en de banken gaan onderhandelen over een verbetering van de financiële en economische informatie die wordt verstrekt op ondernemingsraden. De vakbonden willen vermijden dat ze, net als bij de voorbije financiële crisis, opnieuw voor voldongen feiten staan. Er komt ook meer bescherming bij ontslag.

Dat staat in het ontwerp van cao dat werd bereikt voor de banksector. Voor de vakbonden is het engagement van de banken om te praten over die financiële en economische informatie "de achillespees" van de cao, zegt Stefaan Decock, de nationaal secretaris Financiën bij de LBC-NVK, die het ontwerp dinsdag goedkeurde.

Volgens Decock toonde de financiële crisis aan dat de informatie die vandaag op de ondernemingsraad wordt vrijgegeven niet het juiste risicobeeld weergeeft van de banken. Zo willen de vakbonden ook informatie over de buitenbalansproducten. "Juiste informatie is de basis van vertrouwen bij een bedrijf. Het gaat om een vertrouwensaangelegenheid." Over die informatie volgt nu nieuw overleg. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud