Brink's: ACLVB houdt vast aan bediendestatuut bij overname

De liberale vakbond ACLVB is verwonderd over de verklaringen van curator Alain Zenner maandagavond over een mogelijke overname van Brink's Belgium en houdt vast aan het bediendestatuut. Dat heeft de vakbond dinsdagochtend gemeld in een reactie.

"Zenner deelt mee dat een overname zonder overgang van het statuut bediende naar arbeider niet te realiseren zou zijn. Wij betreuren dat mogelijke overnamegesprekken op die manier bemoeilijkt worden aangezien de heer Zenner zelf aangegeven heeft dat de vakbonden zo vlug mogelijk bij deze gesprekken zouden betrokken worden en de ACLVB ervan uitgaat dat wij starten met bedienden", klinkt het in een persbericht.

Vakbondsman Guy Beckers (ACLVB Halle-Vilvoorde) geeft ook aan dat hij "het niet erg kan appreciëren dat Zenner zijn mening in bepaalde media ventileert" en dat dit "de gesprekken bezwaart".

Daar waar Zenner maandag sprak over een statuutswijziging met compensaties voor de werknemers, wil Beckers enkel horen van een "statuutsbehoud met compensaties voor de werkgever".

De ACLVB stelt dit te zullen blijven verdedigen "op basis van de bestaande toestand en in het licht van de onderhandelingen over het eenheidsstatuut". (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud