Brink's: transportcentrum Brink's Diamond op luchthaven Zaventem verzegeld

De site 744 van Brink's Diamond & Jewelry Belgium op Brucargo is sinds vrijdagmorgen omstreeks 6 uur op deurwaardersbevel verzegeld. Daardoor ligt het transport van edelstenen en juwelen vanuit Zaventem naar Antwerpen volledig stil, zo meldt Marc Geerinck van ACV. Dat wordt ook bevestigd bij Brink's.

De verzegeling is het gevolg van de beslissing van de Brusselse rechtbank van koophandel donderdag om de verkoop van Global Services aan Brink's Diamond and Jewelry Services te schorsen, en de daaropvolgende opschorting door minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom van de aanvraagprocedure voor een definitieve vergunning voor Brink's Diamonds and Jewelry Services, zo luidt het.

Het transport van edelstenen en juwelen vanuit Zaventem naar Antwerpen ligt volledig stil, zo stelt Geerinck, die benadrukt dat ook afhandelaar Flightcare geen enkele handeling mag stellen voor Brink's Diamond.

Vrijdag om 16 uur vergaderen de vakbonden met de voorlopige bewindvoerders. Geerinck verwacht een stand van zaken te krijgen over de overnameopties voor Brink's Belgium. Nog volgens de vakbondsman zijn er positieve signalen te horen, vooral rond de Zweedse overnamekandidaat Loomis.

(MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud