C-Power krijgt financiering voor windmolenpark op zee rond

Met een financiering van bijna 1,3 miljard euro heeft C-Power het plaatje rond voor de bouw en exploitatie voor de tweede en derde fase van het offshore windpark op de Thornthonbank. Dat maakte de projectontwikkelaar donderdag bekend tijdens een persconferentie in Berchem.

Tussen 2011 en 2013 worden er 48 nieuwe 6M windmolens geplaatst op het 325 MW offshore windpark. Die komen bovenop de eerste zes molens en moeten samen voorzien in de energievoorziening van 600.000 inwoners en het voorkomen van de uitstoot van 450.000 ton koolstof in het milieu. Deze financiering is de grootste ooit in de offshore sector en de eerste transactie waarbij banken de installatie en exploitatie van 6M offshore windmolens financieren. In totaal werken er zeven commerciële kredietverleners mee: KBC, Rabobank, Société Générale, KfW Ipex-Bank, Commerzbank, Dexia en ASN Bank, samen met de export kredietverzekeraars Euler-Hermes in Duitsland en EKF in Denemarken, en de Europese Investeringsbank (EIB).

"Uit deze financiële transactie blijkt het vertrouwen dat de aandeelhouders, de contractpartijen en de financiële wereld schenken aan een degelijk opgezet project, wat een goede referentie vormt voor de vele andere offshore windparken die in de nabije toekomst gefinancierd zullen worden", merkt Filip Martens, CEO van C-Power, op. "Het was een hele uitdaging voor een gemotiveerd team om 23 contractuele partijen waaronder tien financiële instellingen samen te laten werken in de totstandkoming van meer dan 20,500 pagina's contracten." (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud