Cao rond sociale vrede afgesloten bij Ford Genk

Autoconstructeur Ford in Genk en de vier toeleveringsbedrijven die via een bovengrondse transportband rechtstreeks onderdelen aan Ford Genk leveren, hebben een collectieve arbeidsovereenkomst rond het toekomstig sociaal overleg afgesloten. De cao heeft onder meer tot doel om sociale conflicten zoals die van januari van vorig jaar te voorkomen door de communicatiestructuur te verstevigen, zo laat woordvoerder Jo Declercq van Ford België maandag weten.

Met de cao engageren de syndicale delegaties zich om een grotere sociale stabiliteit te verzekeren die de verankering van de Genkse site ten goede komt, zo luidt het. De cao werd afgesloten tussen de vakbonden van Ford Genk en die van de rechtstreekse toeleveranciers IAC, Lear, SML en Syncreon.

Sociaal bemiddelaar Bernard Leemans laat nog weten dat alle partijen "ervan doordrongen zijn dat het bestaande toeleveringspark nu en in de toekomst noodzakelijk is om ook bij Ford in Genk een stabiele en een langdurige tewerkstelling te verzekeren". Bij Ford Genk werken momenteel 4.900 mensen.

Maandag raakte ook bekend dat Ford Genk op zowat zeven miljoen euro overheidssteun kan rekenen voor de geplande opfrissing van de nieuwe modellen (S-Max, Galaxy en Mondeo) en voor opleiding van het personeel. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud