Advertentie

Capaciteit en bezetting ArcelorMittal Genk verder afgebouwd

De directie van staalreus ArcelorMittal in Genk gaat de capaciteit en de personeelsbezetting dit jaar geleidelijk verder afbouwen om het hoofd te kunnen bieden aan de huidige economische crisis. Volgens het plan van de directie zouden er hierbij geen naakte ontslagen vallen, zo werd woensdag aan de vakbonden meegedeeld tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

Het plan van de directie omvat onder meer het stilleggen van twee productielijnen voor onbepaalde duur in de staalfabriek en de koudwalserij. Het personeel dat op die lijnen werkt, zal elders in de fabriek tewerkgesteld worden, zo lieten de bonden na afloop van de ondernemingsraad weten.

Door vrijwillig vertrek aan te moedigen, maximaal gebruik te maken van brugpensioen en door zoveel mogelijk personeel te laten muteren, hoopt de directie naar eigen zeggen om geen naakte ontslagen te moeten doorvoeren.

Er zal ook in een vijf-zevende systeem gewerkt worden, waarbij er dit jaar in de weekends niet meer wordt geproduceerd. De directie herhaalde woensdag ook het plan om in de zomer en in de winter een collectief verlof van drie weken in te voeren en om de productie met 90.000 ton te verlagen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud