"Carrefour schrapt honderden banen in Frankrijk"

De Franse supermarktketen Carrefour gaat meer dan 500 banen schrappen in zijn administratieve vestigingen in Frankrijk. Dat schrijft de Franse krant Le Figaro. Het zou nog maar om een eerste stap gaan in het thuisland van Carrefour.

Volgens de krant zijn er woensdag bijzondere ondernemingsraden gepland met als agendapunt "informatie over de toestand en de economische en sociale perspectieven in de Franse zetels van Carrefour". Daarbij zouden 500 tot 600 banen in die zetels geschrapt worden via vrijwillig vertrek. De administratieve zetels tellen 7.500 werknemers met contract van onbepaalde duur.

Het zou nog maar een eerste stap zijn. Volgens le Figaro plant Carrefour nog afvloeiingen, maar zullen die stukje bij beetje aangekondigd worden om de heropleving van de activiteiten in Frankrijk niet in het gedrang te brengen. Er worden ook maatregelen verwacht in de winkels zelf.

Carrefour zou tot 3 miljard euro nodig hebben om zijn Europese hypermarkten nieuw leven in te blazen. Om geld vrij te maken zou de keten overwegen om zich terug te trekken uit niet-strategische landen als Turkije, Indonesië en Polen. Eerder verliet Carrefour al de Griekse markt.

Carrefour publiceert donderdag volledige halfjaarresultaten. (PHILIPPE HUGUEN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud