Carrefour: SETCa-BBTK en CNE keuren sociaal akkoord goed (UPDATE)

De vakbonden CNE en SETCa-BBTK hebben maandag het ontwerp voor het sociaal akkoord goedgekeurd dat vorige week werd afgesloten met directie van distributeur Carrefour. Het akkoord heeft betrekking op de voorwaarden voor het personeel van het nieuwe filiaal in Brugge. LBC beslist donderdag pas over het akkoord.

De militanten van de socialistische vakbond (SETCa-BBTK) en de Waalse christelijke bediendenvakbond (CNE) hebben het akkoord met een "zeer grote meerderheid goedgekeurd". De christelijke bediendenbond LBC stelt haar beslissing omtrent het ontwerpakkoord bij Carrefour uit tot donderdag. "De consultatie loopt nog, we beslissen donderdag", aldus secretaris Chris Van Droogenbroeck. In afwachting blijven acties opgeschort.

Concreet voorziet het sociaal akkoord in een 35-uren week met vijf werkdagen per week, met een hogere verloning voor de werkuren na 18.00 uur en op zondag.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront had de voorbije weken verschillende acties gevoerd tegen het idee van de directie van Carrefour om de werknemers van de Brugse winkel onder te brengen in een minder gunstig paritair comité. De vakbonden vreesden "een precedent". (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud