Carrefour: topman Lavinay geeft fouten toe

Gérard Lavinay, de Belgische topman van warenhuisketen Carrefour, heeft donderdag toegegeven dat het bedrijf fouten heeft gemaakt waar de werknemers de dupe van zijn. Hij deed dat bij een bezoek aan de hypermarkt in Eupen.

"Carrefour heeft stommiteiten begaan en daarvan zijn de werknemers nu de dupe", verklaarde Lavinay bij een vergadering met het personeel in Eupen. "We hebben misschien niet alles in het werk gesteld om deze winkel rendabel te maken."

De directie blijft desalniettemin bij het besluit om de hypermarkt in Eupen te sluiten. "Er is geen andere oplossing", aldus de topman. "Als we deze winkel sluiten is dat om de groep rendabel te maken en andere vestigingen open te houden."

De vakbonden waren woedend na het overleg. "Wij wijzen de directie al tien jaar op de fouten die in Eupen worden gemaakt", aldus Françoise Seni van de christelijke vakbond CNE. "Al tien jaar houden wij bijvoorbeeld vol dat er taalopleidingen voor het personeel moeten komen om de omzet op te drijven." (575)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud