Cartamundi is onderneming van het jaar

Speelkaartenproducent Cartamundi uit Turnhout is maandag verkozen tot Onderneming van het jaar 2008. Dat maken de organisatoren van de prijsuitreiking maandag bekend. De onderscheiding is een initiatief van Ernst & Young, Fortis, De Tijd en L'Echo.

De award wordt toegekend aan Vlaamse bedrijven die met hun bewezen moed, doorzettingsvermogen en groot ondernemerschap het verschil maken. Het was de veertiende keer dat de prijs werd uitgereikt.

Cartamundi, dat wereldleider is in speelkaarten, verzamelkaarten en kaarten voor spellen, haalde het van Alfacam, Christeyns, Colruyt, Duvel Moortgat en Univeg. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 141 miljoen euro, een stijging van 84 procent ten opzichte van 2002, en rekent onder andere Mattel, Wall-Mart, Carrefour en Shell onder zijn klanten.

"Cartamundi weet met een eerder traditioneel geacht product heel creatief en innovatief uit de hoek te komen. Cartamundi werkt niet alleen aan producten van de toekomst, het bedrijf ontwikkelt gelijktijdig nieuwe markten, zowel geografisch als sectorieel", reageerde juryvoorzitter Paul Buysse op de verkiezing.

Voor de "Prijs van de Vlaamse regering voor de Beloftevolle Onderneming" koos de jury dit jaar Netlog. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud