Chinese hervorming wisselkoers: Ook positieve reacties EU en Obama

Ook de Europese Commissie en de Amerikaanse president Barack Obama reageren positief op de beslissing van China om de flexibiliteit van de wisselkoers van de Chinese munt te vergroten.

"De uitvoering van deze beslissing gaat de economische heropleving in de hand werken en de stabiliteit van het internationaal monetair en financieel systeem versterken", luidt het bij de Europese Commissie, die de beslissing ziet als een "signaal van vertrouwen in het herstel".

De Amerikaanse president spreekt van een stap vooruit. Hij denkt dat de beslissing het herstel van de economie kan ondersteunen en kan bijdragen tot een meer evenwichtige wereldeconomie.

Zaterdag liet de Chinese centrale bank weten de flexibiliteit van de wisselkoers van de yuan te vergroten, wat doet uitschijnen dat de waarde van de yuan tegenover de dollar mag stijgen. China stond onder stijgende druk, voornamelijk vanuit Amerikaanse hoek, om een soepeler wisselkoers te hanteren. Door de onderwaardering van de yuan kan China goedkoop exporteren. (WDM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud