Cipiers in Hasselt beslissen om voort te staken

Een overgrote meerderheid van de cipiers van de gevangenis in Hasselt heeft zich dinsdagnamiddag tijdens een stemming uitgesproken voor een voortzetting van de staking die nu al meer dan een week duurt. De cipiers zullen tot volgende week dinsdag staken. Dan volgt een nieuwe stemming, zo zegt vakbondsafgevaardigde Eric Severijns van het ACOD.

De Hasseltse cipiers legden vorige week maandag spontaan het werk neer om de onderhandelingen over een loonsverhoging te bespoedigen. Met hun staking willen de cipiers naar eigen zeggen aantonen dat het hen menens is en dat ze koste wat het kost een loonsverhoging willen.

Aan de stemming namen 200 cipiers deel: 178 van hen stemden voor een voortzetting van de staking, 12 gaven aan voorstander van prikacties te zijn en slechts 10 cipiers wilden het werk hervatten. Er heerst in Hasselt met andere woorden een grote eensgezindheid en actiebereidheid, zo zei Severijns.

De vakbonden van de overige strafinrichtingen in het land beslisten dinsdag om elke vrijdag een 24-urenstaking te houden. Maar voor de Hasseltse cipiers gaat dat niet ver genoeg. De taken van de cipiers in Hasselt worden overgenomen door de lokale en federale politie. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud