Colruyt wint eerste Nuon Generation Award

Energieleverancier Nuon heeft de eerste Nuon Generation Award uitgereikt aan warenhuisketen Colruyt. De prijs beloont het Belgische bedrijf met het duurzaamste energiebeleid. De jury koos unaniem voor de warenhuisketen wegens haar totaalaanpak op het vlak van duurzaam energiebeleid.

Woensdag nam Colruyt als eerste de prijs in ontvangst. De jury was het er unaniem over eens dat het project van de warenhuisketen met kop en schouders boven alle andere uitstak. "Colruyt doet aan monitoring van energieverbruik, heeft specifieke doelstellingen rond energiebesparing en investeert in duurzame energie. De totaalaanpak van Colruyt op het vlak van duurzaam ondernemen kan een voorbeeld zijn voor de hele industrie om op alle vlakken duurzaam om te gaan met energie", aldus de jury.

Naast de economische doelstelling heeft Colruyt volgens de jury ook aandacht voor het ecologische en maatschappelijke aspect. "Medewerkers van alle niveaus engageerden zich via het milieucharter Greenline om milieuvriendelijker te werken. Dit engagement vertaalde zich al in verschillende concrete realisaties zowel op het vlak van afvalverwerking, productie, recyclage als door verstandig gebruik van grondstoffen en energie." (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud