Comeos: start solden 15 procent beter vergeleken met 2011

De handelaars die bij Comeos aangesloten zijn, noteren een stijging van 10 tot 15 procent vergeleken met de zomerkoopjes van 2011, met uitschieters tot plus 20 procent, zo liet de federatie die de Belgische handel en diensten vertegenwoordigt weten. De vereniging merkt daarbij wel op dat de start van de koopjes vorig jaar op een vrijdag viel.

In de winkels is de voorraad zomerse kleren nog groot. Door het slechte voorjaarsweer slabakte de verkoop, zodat handelaars zich genoodzaakt zien de collecties nu met grote kortingen van de hand te doen, zegt Comeos in een mededeling. In de grote kledingzaken worden kortingen van 50 tot 70 procent gegeven. Veel handelaars houden ook op zondag de deuren open om de koopjesjagers te ontvangen.

Atos Worldline, de beheerder van het elektronisch betaalverkeer in België, verwacht vandaag 4,8 miljoen elektronische betalingen. Dat zou de op één na beste dag ooit zijn, geeft Comeos nog mee. Zaterdagmorgen lag het aantal transacties per minuut op 10.000, een record. Vorig jaar was de absolute piek 9.600 verrichtingen per minuut.

Uit een rondvraag door de federatie bij de winkelketens blijkt dat de klanten overal opdagen, zowel in winkelcentra als in de winkelstraten, en dat winkels die niet in de buurt van grote winkel- of schoenenzaken liggen, het iets minder goed doen. "Vooral de kleren voor kinderen doen het overal in het land goed. In de schoenen gaan vooral de sandalen, slippers en open pumps vlotjes over de toonbank." (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud