Commissievoorzitter Barroso roept op tot "uitzonderlijke maatregelen"

"We leven in uitzonderlijke tijden, en in uitzonderlijke tijden hebben we uitzonderlijke maatregelen nodig" om de strijd aan te binden met de economische crisis. Dat zei de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, maandag in Londen.

Barroso was in Londen voor een ontmoeting met de Britse premier Gordon Brown. "We hebben nood aan een financieel herlanceringsplan voor Europa, maar dat plan kan niet voor iedereen gelijk zijn", zei Barroso. Hij benadrukte dat de "uitzonderlijke maatregelen" waartoe hij oproept, "opportuun, doelgericht en tijdelijk" moeten zijn.

Ook ziet Barroso die maatregelen het liefst "gecoördineerd", om te vermijden dat gebeurtenissen in de ene EU-lidstaat (negatieve) effecten hebben op een andere. "Het is nu wel duidelijk dat we samen zullen moeten zwemmen als we niet samen willen verdrinken in Europa en de rest van de wereld."

Verwijzend naar de resultaten van de G20-top in Washington, zei Barroso dat "we een lange weg af te leggen hebben, maar de goede richting uit gaan". (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud